Wie ben ik?

Lisanne Takx, Fit, Food Fun, Leefstijlcoach, Gewichtsconsulente

Foto gemaakt door Eline Rewinkel Fotografie

Mijn naam is Lisanne Takx. Ik ben 24 jaar en ik woon in Maastricht. Tot mijn middelbare school had ik niet zo veel met gezond eten en bewegen. Ik heb altijd getennist en deed dit met veel plezier maar verder was ik niet veel met sport bezig. Sinds de middelbare school ben ik steeds meer interesse gaan krijgen in bewegen en waarom het gezond voor je is. Door het vak Bewegen, Sport en Maatschappij maakte ik voor het eerst kennis met de term gezonde leefstijl.

Mijn opleidingen

Na de HAVO die ik in juli 2009 heb afgerond bij ik in september 2009 gaan studeren in Nijmegen. Ik begon toen aan de HBO studie Sport- en bewegingseducatie. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over het motiveren en stimuleren van mensen om te gaan bewegen en het belang van gezond bewegen. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding was de gezonde leefstijl. Dit sprak mij erg aan en ik wist dat ik hier verder mee wilde. Tijdens mijn vele verschillende stages heb ik hier bij veel verschillende doelgroepen werkervaring mee op kunnen doen. Toen ik in 2013 afstudeerde in Nijmegen had ik veel kennis opgedaan over een gezond beweegpatroon. Mijn afstudeeronderzoek ging over kinderen met overgewicht en waar de motivatie van deze kinderen vandaan kwam als het ging om sporten en bewegen. Echter besefte ik na het afronden van deze HBO opleiding dat om een gezonde leefstijl te krijgen een gezonde voeding zeker zo belangrijk. Om deze reden ben ik in september 2013 gestart met een cursus bij de LOI voor gewichtsconsulente. In oktober 2014 heb ik deze cursus met een diploma afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over gezonde voeding, de verschillende voedingsstoffen, vitamines en het coachen van mensen op het gebied van voeding.

Lisanne Takx, Fit, Food Fun, Leefstijlcoach, Gewichtsconsulente

Foto gemaakt door Eline Rewinkel Fotografie

Mijn visie en wat ik wil bereiken met Fit, Food & Fun

Door deze twee opleidingen te combineren kwam Fit, Food & Fun tot stand. Fit, Food & Fun kan ik zelf het beste omschrijven als een onderneming die ervoor wil zorgen dat zoveel mogelijk mensen bewust bezig zijn met gezond leven. Ik wil mensen kennis laten maken met een gezonde leefstijl en het feit dat het helemaal niet zo moeilijk of vervelend hoeft te zijn om gezonde keuzes te maken. Doordat ik weet dat iedere persoon anders is en een andere manier van begeleiden nodig heeft voor optimaal resultaat werkt Fit, Food & Fun met individuele behandelprogramma’s. Hiernaast zijn er vaak verschillende gezondheidsprofessionals nodig om een persoon optimaal te kunnen helpen bij bijvoorbeeld het afvallen. Dit omdat er verschillende aspecten een rol spelen in dit proces. Door mijn verschillende opleidingen ben ik in staat om jou zowel op het gebied van voeding, bewegen en gedragsverandering te kunnen begeleiden.