Een tijdje terug kreeg ik de tip dat er een nieuwe peperkoek ZERO was van Peijnenburg. Ik wilde dat product wel eens beter bekijken, uitproberen en proeven. Vandaag lees je mijn mening over de nieuwe ZERO peperkoek van Peijnenburg.

Veel mensen in Nederland eten peperkoek. Als je tegenwoordig in de supermarkt kijkt zijn er veel verschillende varianten terug te vinden. In sommige diëten (zoals die van Sonja Bakker) wordt peperkoek aangeraden als bijvoorbeeld een tussendoortje. Echter bevat peperkoek vaak nog veel suikers en zijn er gezondere tussendoortjes te bedenken. Af en toe een plakje peperkoek is helemaal niet erg maar ik zal het niet snel adviseren als tussendoortje.

Lisanne takx, fit, food, fun, beweegagoog, leefstijlcoach, maastricht, peijnenburg ZERO

Het product en de gezondheidsclaims

De Peijnenburg ZERO peperkoek heb ik gehaald bij de Albert Heijn. Ik betaalde €1,59 voor een kleine peperkoek van 275 gram. De koek is al voor gesneden. Voor mij is dit enorm handig goed omdat ik een van die personen ben die graag van hele dikke plakken peperkoek houdt ;). Doordat deze koek al is voorgesneden hoef ik mijzelf niet in te houden bij het aansnijden. Als je de verpakking aan de voorkant bekijkt dat zie je dat Peijnenburg zegt dat er helemaal geen suikers aan zijn toegevoegd. De verpakking bevat 9 voorgesneden plakjes die per stuk 72 kcal bevatten. Verder is de koek vetarm en zijn er geen conserveermiddelen gebruikt in de koek. Dat beloofd wat!

Lisanne takx, fit, food, fun, beweegagoog, leefstijlcoach, maastricht, peijnenburg ZERO

De ingrediënten

Wanneer je verder gaat kijken naar de ingrediënten van de peperkoek dan zie je dat er als zoetstof xylitol wordt gebruikt. Bij de naturel variant van de Peijnenburg wordt glucose-fructosestroop gebruikt om de koek zoeter te maken. Xylitol is een natuurlijke zoetstof die maar liefst de helft minder calorieën als suiker bevat. Helaas kunnen sommige mensen na gebruik van Xylitol last krijgen van winderigheid en diarree.

Voedingswaarden

De voedingswaarden van de ZERO variant heb ik naast de voedingswaarden van de naturel variant van Peijnenburg gelegd. In de tabel hieronder zie je de voedingswaarden van de twee varianten. je ziet dat de ZERO variant veel minder kcal en suikers bevat. De hoeveelheid vezels ligt echter veel hoger. De ZERO variant is dus zeker een betere keuze dan de normale variant.

Lisanne takx, fit, food, fun, beweegagoog, leefstijlcoach, maastricht, Peijnenburg ZERO

De smaak

Niet geheel onbelangrijk! De smaak. Ik vond de smaak van de ZERO variant helemaal niet veel afwijken van de naturel variant. Ik had verwacht dat de koek een beetje nep zou smaken maar ik vind het best wel heel erg lekker!

Mijn mening en conclusie

Ik ben eigenlijk best wel enthousiast over dit product! Ik gebruik zelf niet vaak peperkoek maar als ik dan eens peperkoek mee neem bij de boodschappen dan zal het vanaf nu deze variant van Peijnenburg zijn. Hij bevat een stuk minder kcal, suikers en meer vezels wat hem echt een betere keuze maakt vergeleken met de normale variant van Peijnenburg. Ook de voorgesneden plakken zijn ideaal voor mij zoals ik eerder al verteld.

Eet jij veel peperkoek? En heb je deze variant al eens geprobeerd?

Follow me on:

Follow


Tikfoutje ontdekt op het blog? Meld het hier!

Tagged on:                                                         

Laat een reactie achter!

2 Reacties op "What’s in it?! Peijnenburg ZERO peperkoek"

avatar
Sorteer op:   Nieuwste | Oudste
Willie Wilbers
Gast
Willie Wilbers

Dag Lisanne, Dré had deze peperkoek ook al mee gebracht om uit te proberen, maar ik vind hem veel te zoet en niet kruidig genoeg, dus voor mij zeker geen zero meer. Zo zie je maar dat smaken verschillen 😉

wpDiscuz