De werkwijze van Fit, Food & Fun bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Op deze pagina vind je meer informatie over de de werkwijze van Fit, Food & Fun.

De Nederlandse Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten

Doordat Fit, Food & Fun geregistreerd staat bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) zijn er enkele voordelen waar jij gebruik van kunt maken. De beroepsnaam gewichtsconsulent is helaas niet beschermd. Dit betekent dat iedereen, of je nu wel of niet een opleiding hebt gedaan, zich een gewichtsconsulent mag noemen. Door naar een BGN erkende gewichtsconsulent te gaan weet je zeker dat deze persoon de papieren en de kennis heeft om jou goed te kunnen helpen. Daarnaast wordt de kennis van een BGN consulent jaarlijks op peil gehouden door verschillende bij- en nascholingen.
Doordat Fit, Food & Fun zich heeft aangesloten bij de BGN zal er ook worden gewerkt aan de hand van de richtlijnen van de BGN. Dit wil zeggen dat er enkel advies wordt gegeven aan de hand van de schijf van vijf en de richtlijnen voor gezonde voeding van de gezondheidsraad. Fit, Food & Fun houdt zich niet bezig met maaltijdvervangers of andere afslankproducten. Een laatste voordeel voor je kan zijn dat de consulenten en begeleiding die ik biedt (gedeeltelijk) worden vergoedt door uw zorgverzekering. Voor de huidige vergoedingen kunt u het beste kijken op de site van de BGN.

Fit, Food & Fun Lisanne Takx

Het kennismakingsgesprek

Waar je ook voor komt er zal altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats vinden van ongeveer 15 minuten. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. In deze 15 minuten wil ik je leren kennen en geef ik je de kans om mij te leren kennen. Na dit gesprek kun je voor jezelf de afweging maken of je samen met Fit, Food & Fun wil werken aan je leefstijl. Heb je interesse in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek neem dan hier contact op met mij.

Het intakegesprek

Wanneer je hebt besloten om samen met mij te werken aan je leefstijl volgt het intakegesprek. Het intakegesprek is een belangrijk gesprek. In dit gesprek wil ik je beter leren kennen. Ik gaan kijken naar je dagelijkse leefpatroon, je leefomgeving, je voedingspatroon en je beweegpatroon. Aan de hand van al deze informatie kan ik u je goed mogelijk en zo persoonlijk mogelijk helpen bij het behalen van jouw doelen. Tevens wordt er bij het intake gesprek een eerste meting gedaan. Hierbij worden de lichaamslengte, het lichaamsgewicht, de Body Mass Index (BMI), het vetpercentage en de buikomvang gemeten. Deze meting geeft een beeld van waar we starten met het hele traject. Het geeft ons inzicht in de vooruitgang die we maken.

De online omgeving/persoonlijke leefstijl map

Na de eerste meting die wordt uitgevoerd in het intake gesprek krijg je een eigen persoonlijke inlogcode voor de website van Fit, Food & Fun. Hierop kun je verschillende dingen tijdens het traject downloaden en uploaden zodat we altijd gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Mocht je niet zo handig zijn met de computer dan is er altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de papieren leefstijl map. Op de online omgeving en in de map vind je de volgende onderdelen:voortgang

  • Jouw doelen
  • Meetgegevens
  • Opdrachten
  • Recepten
  • Notities
  • Informatie folders
  • Contact gegevens

Coachingsgesprekken

Na het intake gesprek zullen er een aantal coachingsgesprekken volgen. Hoeveel gesprekken er volgen ligt aan het pakket wat je gekozen hebt. Voor de inhoud van de verschillende pakketten klik je hier voor meer informatie. Binnen een coachingsgesprek van 30 minuten zullen er altijd een aantal vaste onderwerpen besproken worden. We zullen beginnen met de afgelopen week. Hoe is deze verlopen, waar zaten de knelpunten en wat ging er goed volgens jou? Als tweede zal er aandacht worden besteedt aan de eventuele opdracht die je had meegekregen. Vervolgens wordt er nog eens goed gekeken naar de doelen. Zijn deze doelen wel haalbaar of moeten ze misschien aangepast worden? Aan het einde van ieder coachingsgesprek zal er een weegmoment plaatsvinden waarbij het lichaamsgewicht wordt gemeten. Om de vier weken worden ook de buikomvang en het vetpercentage gemeten. Deze metingen worden ook bijgehouden in jouw persoonlijke online omgeving of in de persoonlijke leefstijl map zodat je zelf een goed inzicht hebt in je voortgang.

Eenmalig voedings- en beweegadvies

Naast de verschillende trajecten die Fit, Food & Fun aanbiedt heb je ook de keuze om eenmalig een voedings- en beweegadvies aan te vragen. Het gaat hier om een eenmalig gesprek van 60 minuten. In dit gesprek zal jk aan de hand van een ingevuld voedingsdagboek en beweegdagboek jou tips geven over je voedingspatroon en de rest van jouw leefstijl. Mocht je vragen hebben dan kun je deze ook stellen tijdens dit gesprek. Aan het einde van het gesprek zal er eenmalig een meting plaats vinden. Hierbij worden de lichaamslengte, het lichaamsgewicht, de Body Mass Index (BMI), het vetpercentage en de buikomvang gemeten.

!!NIEUW!! Groepsbegeleiding (4-6 pers)

Sinds kort biedt Fit, Food & Fun ook een groepsbegeleiding aan voor groepen van 4-6 personen. Een voordeel van het samen werken aan je gezondheid is de motivatie en de steun die je elkaar kunt geven. Samen sta je voor dezelfde drempels en heb je misschien dezelfde vragen. Heb jij interesse in groepsbegeleiding en heb je al een groepje compleet laat het dan weten en start snel met het werken aan jou leefstijl!

Op deze pagina kun je de tarieven van de verschillende trajecten vinden. Mocht je meer informatie willen of is er iets niet duidelijk over de werkwijze stel dan je vraag via deze pagina.