Fit, Food, Fun, Maastricht, Gewichtsconsulent, Leefstijlcoach, Coolbest, Coolbest met yoghurtVeel mensen zijn op zoek naar alternatieven voor het ontbijt of tussendoortjes. Het moet in op de dag van vandaag allemaal makkelijk, snel en gezond zijn.
Fabrikanten spelen hier goed op in door verschillende producten in de supermarkten te zetten die beloven gezond en makkelijk te zijn. Vorige week zag ik als trouwe lezer van de Allerhande de nieuwe variatie van Coolbest voorbij komen. Met Coolbest was ik enigszins bekend en soms heb ik de vruchtensappen zelfs in de koelkast staan. Deze nieuwe variatie was een combinatie van puur vruchtensap en magere yoghurt. Ik besloot de proef op de som te nemen en ik kocht een fles in de smaak Mango & Passievrucht. Hier onder lees je meer over de nieuwe variant van Coolbest.

Het product en de gezondheidsclaims

Van de Coolbest met yoghurt variant zijn twee verschillende smaken te krijgen. Naast de smaak Mango & Passievrucht is er ook nog een smaak Aardbei & Zwarte Bes. Voor een flesje van 750 ML Betaalde ik €1,99. De twee smaken zijn ook te verkrijgen in de makkelijk mee te nemen kleinere flesjes van 330 ML.
Wanneer je naar de voorkant van de fles kijkt zie je het keurmerk van de gezondere keuze staan.  Ook beloofd de fabrikant dat er in het flesje enkel van nature aanwezige suikers aanwezig zijn. 30% is yoghurt en 70% is vruchtensap.

De ingrediënten

Aan de zijkant van de fles zijn de ingrediënten te vinden. Het is maar een korte lijst met ingrediënten, dat zie ik graag want dat betekend vaak dat er niet veel extra is toegevoegd aan het product. Naast het vruchtensap uit de verschillende fruit soorten en de magere yoghurt zie je enkel Pectine nog bij de ingrediënten staan. Pectine is een natuurlijke stof die vaak gebruikt wordt als verdikkingsmiddel of stabilisator in voedingsmiddelen.

Fit, Food, Fun, Maastricht, Gewichtsconsulent, Leefstijlcoach, Coolbest, Coolbest met yoghurt

De voedingswaarden

Als we naar de voedingswaarden van het product kijken en we vergelijken het met de Mango Dream van Coolbest (enkel vruchtensap), dan zien we dat de Coolbest met yoghurt met eiwitten en meer vezels oplevert. Deze eiwitten en vezels zorgen er o.a. voor dat je langer een voller gevoel hebt. Wanneer je dus een glas van de Coolbest met yoghurt drinkt zul je langer verzadigd zijn dan van een gewoon glas vruchtensap. Verder zie je dat dezelfde hoeveelheid van de Coolbest Mango Dream meer suikers oplevert dan de Coolbest met yoghurt.

SAM_1373

De smaak

De smaak van de Mango& Passievrucht is heerlijk! Ik drink eigenlijk niet veel vruchtensappen omdat ik gewoon vers fruit ook heel erg lekker vind. De yoghurt maakt de Coolbest een beetje zurig en romig. Lekker frisse smaak!

Mijn mening en conclusie

Ik ben enthousiast! Wanneer je iemand bent die vaker vruchtensap drinkt is dit een goede vervanger. Door de magere yoghurt die aan de Coolbest is toegevoegd heb je sneller een voller gevoel en krijg je naar verhouding minder suikers binnen met dezelfde hoeveelheid. Ook de vezels en de eiwitten kan je lichaam altijd goed gebruiken. Let wel op dat je niet te veel vruchtensap drinkt! Het bevat nog altijd veel suikers, ook al zijn deze van nature aanwezig in het fruit. Kortom dit is een prima vervanger voor het gewone vruchtensap. Wel lijkt het mij dat je dit zelf ook erg makkelijk kunt mixen. Koop een pak vruchtensap en een pak magere yoghurt en je hebt hetzelfde effect.

Had jij deze variant al eens gezien/geproefd? Lijkt het je wat?

Follow me on:

Follow


Tikfoutje ontdekt op het blog? Meld het hier!

Tagged on:                                                     

Laat een reactie achter!

Ben de eerste met reageren!

avatar
wpDiscuz