Wanneer je in de supermarkt loopt zijn er heel veel producten die op de een of andere manier je aandacht trekken. Sommige omdat ze gewoon onweerstaanbaar zijn en andere omdat ze een gezondheidsclaim hebben. Ze beweren gezonder te zijn of minder vet te bevatten dan andere producten. In mueslireep, ah to go, lisanne takx, beweegagoog, leefstijlcoach, fit, food, funde What’s in it blogs wil ik iedere keer een producten uitlichten wat ik tegen ben gekomen in het dagelijkse leven. Deze producten lijken gezond maar zijn dat lang niet altijd. Ik laat zien dat ondanks de gezondheidsclaims er ook veel producten zijn die niet zo gezond zijn als ze lijken. Vandaag in deze rubriek een mueslireep die ik kocht op het station in Tilburg.

Afgelopen week moest ik met de trein reizen. Tijdens de tweede overstap waarin ik tien minuten had ging ik naar de AH to Go voor wat drinken. Ik was mijn flesje water vergeten en kreeg toch langzaam wel wat dorst. In de AH to Go kwam ik ook een mueslireep tegen die ik nog niet eerder had gezien. Het zag er in eerste instantie gezond uit en ik had er meteen zin in. Ik nam het mee en was benieuwd wat er allemaal in de reep zat.

Het product en de gezondheidsclaims

De mueslirepen waren per stuk verpakt. Voor 1 mueslireep betaalde ik €1,75. Best duur maar dat heb je toch al snel op het station. Op de verpakking van de  mueslireep stonden geen gezondheidsclaims. Wel was het volgens de AH een ”verse” mueslireep. Ik wist niet zo goed wat ik me hier bij voor moest stellen maar ik vond hem er erg lekker uitzien en dus kocht ik hem om het eens uit te proberen. Hij lag tussen de vers afgebakken broodje en croissantjes bij de AH to Go.

Voedingswaarden

Als we dan wat beter op de verpakking gaan kijken zien we welke voedingswaarden er in de mueslireep zitten. Hoe verder een ingrediënt vooraan staat hoe meer het voedingsmiddel ervan bevat. Naast alle gezonde ingrediënten zoals speltbloem, sesamzaad en verschillende soorten pitten en noten vinden we op de derde plaats roomboterconcentraat. Dit is een bewerkte vorm van roomboter, waarom moet dit bewerkt zijn vraag ik me af? Iets verder achteraan vinden we ook glucosestroop. Glucosestroop bevat veel snelle suikers die kunnen leiden tot een snelle stijging in de bloedsuiker spiegel. Hierdoor geeft het even energie maar heb je al snel weer een stevige daling in het glucose gehalte met als gevolg ”lekkere trek”.
fit, food, fud, leefstijl, beweegagoog, lisanne takx, mueslireep, AH to GO

 

Een reep bevat 325 kcal, 17,5 gram vet, 33,6 gram koolhydraten, 7,7 gram eiwitten en 3,5 gram vezels. Om je nu een beter beeld te geven van deze hoeveelheden heb ik het vergeleken met twee andere gezonde tussendoortjes. In de tabel hieronder zie je deze vergelijking. je ziet dat de mueslireep veel meer kcal levert dan de andere twee gekozen tussendoortjes. die komt waarschijnlijk door de hoeveelheid vet in de mueslireep. Ook bevat de mueslireep vrij veel suikers. De banaan bevat meer suikers maar bevat geen vet. Dit is terug te zien in het aantal kcal. Wel levert de mueslireep veel vezels en eiwitten wat ervoor zorgt dat je een vol gevoel krijgt. Dit komt waarschijnlijk door de grote hoeveelheid noten en pitten die de reep bevat.

fot, food, fun, voedingswaarden, lisanne, takx, beweegagoog, leefstijlcoachDe smaak

Ook niet onbelangrijk is de smaak! Ik vond de mueslireep erg lekker. Je proefde heel duidelijk alle verschillende noten. Als je dus van noten houdt is het zeker een aanrader. De rozijnen, gojibessen en moerbeibessen zorgde voor een zoete maar niet overheersende smaak. De reep was niet plakkerig zoals je vaak hebt bij mueslirepen. Hierdoor viel de reep wel snel uit elkaar wanneer ik er een hapje van nam. Kortom ik was blij verrast over de smaak van dit tussendoortje.

Mijn mening en conclusie

De smaak, het verzadigingsgevoel en het gemak waarmee je deze reep onderweg mee kunt nemen is top! Als je dan wat beter kijkt naar de voedingswaarden zie je toch wel dat de reep veel verzadigde vetzuren en suikers bevat. Door de vele suikers heb je de kans om eerder weer snacktrek te krijgen. Mijn mening is dan ook dat het een prima tussendoortje is voor een keer maar niet voor iedere dag. Ik denk niet dat ik de reep nog vaker zal kopen omdat hij toch wel erg duur is voor wat je er voor krijgt.

Had jij deze repen al wel eens gespot in de schappen van de AH to Go?! En wat vind jij ervan?

 

Follow me on:

Follow


Tikfoutje ontdekt op het blog? Meld het hier!

Tagged on:                                                 

Laat een reactie achter!

Ben de eerste met reageren!

avatar
wpDiscuz