Red band komt met suikervrij snoep. Dit klinkt geniaal want we hebben allemaal wel eens zin in iets zoets. Suikervrij snoep klinkt als een gezond alternatief en dus besloot ik een zakje te kopen en eens te kijken of het nu wel zo’n gezonde keuze is?! Vandaag laat ik je de Sweet ‘N Pure snoepjes van Red Band zien. Ook vertel ik je wat er precies in zin en of het inderdaad een gezonde keuze is.Red Band Sweet 'N Pure, gewichtsconsulente, Maastricht,

Het product en de gezondheidsclaims

De snoepjes zijn in 2 smaken te verkrijgen (Berries en Citrus). Voor het schrijven van deze review kocht ik de Berries variant. Ik betaalde €1,29 voor een zakje van 70 gram. Handig is dat alle snoepjes apart verpakt zijn. Hierdoor eet je niet in een keer gemakkelijk de hele zak leeg. Ook kun je zo eens een paar snoepjes los meenemen in je tas, dit voorkomt ook de verleiding van een volle zak snoep in je tas.
Op de voorkant van de verpakking is te zien dat de snoepjes suikervrij zijn. De snoepjes zijn gezoet met Stevia extract en er zit fruitsap in de snoepjes verwerkt. Op de achterkant is te lezen dat een snoepje 30% minder calorieën bevat dan een soort gelijk snoepje.

De ingrediënten

Op de achterkant van het zakje zijn de ingrediënten te vinden.De twee zoetstoffen zijn beide niet schadelijk voor het lichaam. Pas in grote hoeveelheden kunnen deze zoetstoffen schadelijk zijn. Op de verpakking is terug te vinden dat een overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Beide zoetstoffen leveren geen calorieën. Verder is er niet heel veel spannends terug te vinden bij de ingrediënten.

Zoet­stof­fen (mal­ti­tol­stroop, ste­vi­ol­gly­co­si­den), run­der­ge­la­ti­ne, fruit­sap uit con­cen­traat 5.4% (aard­bei, fram­boos, braam), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), sta­bi­li­sa­tor (gly­ce­rol), plant­aar­di­ge oli­ën (ko­kos, palm), na­tuur­lij­ke aro­ma’s, con­cen­traat van (zwar­te wor­tel, vlier­bes), glans­mid­del (bij­en­was).

De voedingswaarden

Volgens de verpakking zouden de snoepjes 30% minder calorieën bevatten dan vergelijkbare snoepjes. Als je naar de voedingswaarden kijkt dan zie je dat er per 100 gram maar 208 kcal in zitten. Wanneer je dit vergelijkt met de gewone wine gums van redband dan zie je inderdaad dat dit inderdaad 30% minder in calorieën is. Verder levert de Stevia variant meer eiwitten in verhouding met de gewone winegums.

Red Band Sweet 'N Pure, gewichtsconsulente, Maastricht,

De smaak

De snoepjes zijn lekker. Je proeft wel dat het suikervrije snoepjes zijn en dat ze dus geen echte suiker bevatten. Ik vind de smaak een beetje hetzelfde als de suikervrije siroop die je tegenwoordig ook kunt krijgen. Ik hou zelf wel van zoet maar niet van heel erg zoet. Deze snoepjes vind ik daarom ook erg lekker. Mijn vriend houdt wel erg van zoet en die zei:” Ik vind ze een beetje naar te lichte siroop smaken”. Zo zie je maar dat smaken verschillen.

Mijn mening en conclusie

Snoepen is niet gezond en zal nooit gezond worden. Maar als je zin hebt in een winegum dan kun je beter kiezen voor de Sweet ‘N Pure variant van red band dan voor de gewone winegums. Niet alleen omdat de voedingswaarden gunstiger zijn maar ook omdat ze per stuk verpakt zijn. Dit zorgt er (bij mij in ieder geval) voor dat je niet in een keer de hele zak leeg eet. Ik vind dit een goed alternatief voor als je een keer zin hebt in een snoepje.

Wil je de snoepjes ook proberen? Ga dan deze week naar de Albert Heijn daar zijn ze namelijk in de aanbieding

Follow me on:

Follow


Tikfoutje ontdekt op het blog? Meld het hier!

Tagged on:                                                         

Laat een reactie achter!

2 Reacties op "What’s in it?! Red Band Sweet ‘n pure"

avatar
Sorteer op:   Nieuwste | Oudste
G.van Gils
Gast
G.van Gils

Persoonlijk vind ik het een lekker snoepje goed alternatief maar sinds het vernieuwd is, is het snoepje dunner geworden het oude weegt 4 gr. En het nwe. 3 gr en dat voor dezelfde prijs heel oneerlijk

Raymond
Gast
Raymond

Zolang ze mal­ti­tol­ blijven gebruiken kun je er maar beter van af blijven, grootste rotzooi (zoetstof) die je kan bedenken samen met aspartaam. Ik snap niet waarom ze geen producten maken die uitsluitend gezoet zijn met Stevia.

wpDiscuz